Vigyázat, ismét csaló csatornatisztítók!

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. felhívja tisztelt felhasználói, különösen a cégek és vállalkozások figyelmét, hogy a közelmúltban újból csalók jelentek meg Nyíregyházán és környékén, akik jogosulatlanul próbálnak pénzt kicsalni hiszékeny áldozataiktól, az alábbi módszerrel:

A csalók elsősorban cégeket/vállalkozásokat keresnek meg, azt állítva, hogy az adott területen csatornadugulás, meghibásodás áll fenn, melynek elhárítására, a csatorna kitisztítására ők azonnal vállalkoznak. Ezután – első pillantásra legálisnak tűnő – megrendelőt állíttatnak ki a károsulttal, számlát is adnak neki, sőt, csatornatisztítási munkának tűnő tevékenységet is végeznek a területen. A csalók legutóbb több nyíregyházi vállalkozást próbáltak így megkárosítani.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy közterületen haladó csatornavezeték tisztításáért a felhasználóktól külön ellenszolgáltatás nem kérhető, mivel ezen munkálatok költsége benne foglaltatik a mindenkori, NYÍRSÉGVÍZ Zrt. által számlázott víz- és csatornadíjban.

Kérjük felhasználóinkat, ha a fenti módszerrel próbálkozó csalók keresik meg Önöket, haladéktalanul forduljanak a rendőrséghez, illetve tájékoztassák a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. csatornázási ágazatát a 42/ 430 – 006-os telefonszámon.